Dijelovi stranice za koje možete napraviti offload

Sve ono što ne mora biti smješteno na Vašem serveru postavite na neki drugi, kako biste svoj server rasteretili. Koristite Feedburner za distribuciju RSS sadržaja, slike spremajte na Flickr, koristite Google AJAX Libraries API ako koristite popularne JavaScript biblioteke kao što su MooTools, jQuery, Dojo…

RSS feed

Upravljanje RSS feedovima na vlastitom serveru može biti naporno za sam server ukoliko imate puno korisnika koji vas prate putem tog kanala. Stoga brigu o tome prepustite nekom od online servisa koji to rade odlično.

FeedBurner koji osobno koristim, krcat je opcijama koje će vam pomoći da upravljate, pratite i analizirate sve vezano uz RSS feed sa vaših stranica. Pored navedenog odnedavno je u vlasništvu Googlea što znači da se radi o odličnom alatu od kojeg i u budućnosti možemo očekivati dosta.

FeedBurner

Feedity je savršen za stranice koje nisu zasnovane na CMS sustavima, već se radi o običnim HTML stranicama. Sve što trebate napraviti je unijeti link HTML stranice koju želite da prati i ukoliko se sadržaj promjeni korisnici putem RSS feeda bivaju obaviješteni.

Feedity

Page2RSS je jednostavan i sličan Feedity-ju njega možete koristiti za naslovnicu kako biste korisnike obavijestili o svim promjenama na webu.

Page2RSS

JavaSkripte

Ista stvar kao i sa RSS feedovima, kako biste rasteretili ne samo broj zahtjeva putem http-a već korisnicima ubrzali učitavanje stranica, jer većina nas koristi dijeljeni hosting smješten u nekoj dalekoj državi. Koji znamo dijeli resurse sa svim njegovim korisnicima, pa tako i brzinu, određene skripte možemo pozivati s puno boljih i bržih lokacija.

Google AJAX Libraries API vam može poslužiti za popularne JavaScript biblioteke poput jQuery, MooTools, Dojo, Prototype i još mnoge druge. Jednostavno kliknite na željenu biblioteku i potražite link koji zamijenite sa onim na vašim stranicama.

Google AJAX Libraries API

Slike

Ako ste ograničeni prostorom sa slikama isto tako možete napraviti offload tako da ih smjestite na web stranice koje to dozvoljavaju.

Neke od njih su: Flickr | Photobucket

flickr.com

Tražilica

Custom Search vam pruža mogućnost stvaranja tražilice uz pomoć čarobnjaka brzo i jednostavno.

Google AJAX Search API

Yahoo! Search BOSS sličan Googleu, no lakše ga je integrirat u sam dizajn stranice i ne prikazuje reklame.

Yahoo! Search BOSS

Ankete

Isto kao i prije navedene stvari tako i same ankete možete kreirati na nekim od besplatnih online servisa nakon čega ih vrlo jednostavno možete ubaciti u vaše stranice.

Neki od njih su: Vizu | PollDaddy | SurveyMonkey.com

Forme

Kao i kod anketa postoji mnoštvo online servisa koji vam nude mogućnost kreiranja i upravljanja formama.

Neki od njih su: Wufoo | FormSpring | FormSite