Photoshop brushevi

Nadam se da ste pomoću prvog tutorijala naučili osnovne alate Photoshopa pa s ovim tutorijalom krečemo dalje. Pokazat ću Vam kako se koristiti alatom Brush Tool (B).

Nakon što odaberemo alat klikom na:

U vrhu prozora u traci za postavke alata će Vam se otvoriti traka za Brush Tool :

Klikom na strelicu pokraj kista otvara se padajuči izbornik s paletom svih kistova koje imamo instalirane. Kistovi se mogu dodavati u bazu programa ali o tome ćemo kasnije.
Klikom odaberemo kist po želji, podesimo njegovu veličinu pokazivačem.

Kako dodati nove kistove/brusheve ?

Za početak je potrebno sa interneta skinuti one kistove koje želite imati u svojoj kolekciji programa (besplatni Photoshop kistovi). Kada na stranici pronađete željeni kist, potrebno ga je skinuti i trebali biste dobiti file pod nazivom oblika : xxxxx.abr .
Kad provjerite da ste dobili takav tip file-a u Photoshop programu kliknete istu strelicu kojom otvarate kolekciju kistova, kad se pojavila kolekcija, s desne strane se nalazi još jedna strelica

Nakon klika na strelicu pronađite Load brushes…,

odaberite skinuti .abr file i kliknite OK. Nakon toga u paleti brusheva možete odabrati jedan od novih brusheva i isprobati ga.

Podijeli

5 komentara

  1. Imam problem otkad sam instalirao cs5 a to je da kad idem load brushes ne prepoznaje mi .abr fileove. Tražio sam na internetu riješenje ali nisam uspio naći jedino mogu dodati ih tako da ih ubacim u brushes folder i onda ih ubacim preko photoshopa tj ne budu mi na listi

  2. Pozdrav,
    Ja koristim isto CS5 i do sada sam na ovaj način koji je prikazan u tutorijalu uplodao sve brusheve.
    Ti kada skineš brush sa neke stranice, to se uglavnom sprema kao .zip ili .rar file pa ga je potrebno otpakirati ionda učitati preko Photoshop-a.

  3. Otpakiram ga naravno i bude .abr file ali ga onaj prozor (window) za učitavanje (load) ne prikazuje.

  4. Greška ti je onda u samome programu vjerovatno, ja osobno ne koristim mnogo te brusheve, al sam nekoliko puta provjerio sa CS5 i provjereno rad. Pokušaj na google, ja cu sim uhvatim vremena pa ti javim ako doznam.

  5. Ja imam cs5,ali uopšte nije takav,a install sam oba cd-a,a trebaju mi brushevi,može li se kako sa interneta besplatno skinuti cs3,jer tu znam ubaciti brusheve??

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)