Facebook registracija profila

Kako sam već imao dosta upita o tome kako napraviti Facebook profil, sastavio sam kratki tutorijal za sve one kojima je pojam Interneta, a pogotovo registracije na neki web servis nepoznanica.

S ovim tutorijalom neću ulaziti u same detalje o načinu rada Facebooka, odnosno njegovog korištenja, već ću vam objasniti kako se možete registrirati i promjeniti jezik Facebooka na HRVATSKI, što će vjerujem uvelike vam olakšati snalaženje na samoj društvenoj mreži.

Kako napraviti Facebook profil?

Prvo što trebate napraviti je pristupiti samoj mreži putem adrese www.facebook.com i po otvaranju stranice u desnom dijelu ćete vidjeti online formu putem koje se možete registrirati (prikazano na slici ispod).

Upisivanjem facebook.hr bit ćete preusmjereni na facebook.com tako da ne mislite da postoji hrvatska verzija posebno na hr domeni facebook hr :-)

 • First Name – upišete svoje ime
 • Last Name – upišete prezime
 • Your Email – upišite svoju e-mail adresu
 • New Password – upišite željenu lozinku
 • I am – odaberite spol
  • Female – Žensko
  • Male – Muško
 • Birthday – odaberite datum vašeg rođenja

Nakon čega kliknete na Sign Up (Registriraj se).

Facebook registracija

Nakon unosa osnovnih podataka slijedi sigurnosna provjera gdje slova sa slike upišete u polje ipod (označeno žutom bojom) i kliknete na Sign Up.

Facebook sigurnosna provjera

Na ovom koraku će vam ponuditi nekoliko postojećih korisnika koje možete dodati kao prijatelje, no kako to možete napraviti i poslije ja ovaj korak preskačem klikom na Skip this step.

Facebook dodavanje prijatelja

Facebook će vam ponuditi mogućnost sinkronizacije vašeg adresara sa postojećim korisnicima, odnosno pretražiti će Facebook na temelju email adresa iz vašeg mail servisa, no ja i ovaj korak preskačem klikom na Skip this step.

Facebook sinkronizacija sa postojećim kontaktima

Na ovom koraku ako to želite možete popuniti podatke o završenoj srednjoj školi (High School), fakultetu (College/University) ili tvrtki u kojoj radite (Company), naravno ja i ovaj korak preskačem, jer i ovo možete kasnije popuniti.

Facebook podaci o obrazovanju - zaposlenju

Slijedeći korak je odabir slike profila, što neću preskočiti, premda i ovo možete napraviti naknadno. Za upload slike profila kliknite na Upload a Photo nakon čega vam se otvara novi prozor.

Facebook slika profila

U novo otvorenom prozoru klikom na Odaberi datoteku (Select File), odaberite željenu sliku s računala, te nakon što se uploda i kliknite na Save & Continue.

Facebook uload slike profila

Ovdje se već polako nazire izgled vašeg profila, no za lakše snalaženje i rad obećao sam da ćemo sučelje prebaciti na HR jezik ili neki drugi ovisno koji želite, a to radite klikom na View and edit your profile.

Facebook početna stranica

Nakon čega u gorenjem desnom uglu stranice kliknete na Settings

Facebook postavke

Promjenu jezika za Facebook sučelje radite klikom na tab Language i iz padajućeg izbornika odaberete željeni jezik nakon čega se stranica automatski ponovno učita, a vi dobijete Facebook na željenom jeziku.

Facebook promjena jezika sučelja

Kako je sve dobro pojašnjeno i između ostalog na vama poznatom jeziku nema potrebe za daljnjim objašnjavanjem. Spremni ste za daljni rad i korištenje Facebooka.

[download id=”30″ format=”1″]

Podijeli

18 komentara

 1. Molim vas pomozite mi
  Imam otvorena dva skypa …jutros sam bez problema upisala lozinku i otvorila svoj profil na skypu ali veceras nemogu nikako samo mi pise : Skype ne moze uspostaviti kontakt.Možda se nalazite iza vatrozida ili imate problem s povezivanjem na Internet. Provjerite svoju vezu i pokušajte ponovo .
  bez problema se povezem na internet ali na skyp nemogu…unaprijed zahvaljujem ..Ivana.

 2. pozdrav
  iman jedan problem sa fb u postavkama sigurnosti sam namjestila da se mogu prijavit samo sa svog racunala no problem je nastao kad sam ocistila kolacice kad se idem ulogirat on ne prepoznaje vise racunalo
  sta da radim
  unaprijed hvala

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)