Kako dodati Intenet stranicu na pretraživač Google, Yahoo, MSN, Pogodak?

Za početak potrebno je imati (napraviti) Internet stranicu :-) i pritom treba pripaziti na koji način je sadržaj organiziran. Jer dobro prilagođen sadržaj stranica za tražilice znači bolje rezultate, takozvani SEO (Search Engine Optimization). SEO nije tako jednostavan niti lak za naučiti, potrebno je izvjesno vrijeme za svladavanje određenih vještina i kasnije se jednostavno mora biti u toku doađanja. No to će biti tema nekih drugih tutorijala…

Samo postavljanje Internet stranica na neki server (hosting) nije dovoljan da stranica bude indexirana i da se tako nađe u rezultatima pretrage. Neke osnovne stvari potrebne da Vaše Internet stranice budu indexirane su:

Dodavanje linka putem točno određenih formi za unos

Dodavanje je potrebno napraviti samo jednom i to se dodaje link na početnu stranicu (npr. www.hdonweb.com). Forme za dodavanje za nas najbitnijih i najpopularnijih nalaze na slijedećim linkovima:  

Prijava stranice u domaće i strane direktorije

Ovim načinom postižu se najbrži rezultati, jer nakon što se link na Vašu stranicu nađe na nekoj već indexiranoj, prilikom slijedeće provjere od strane robota određene tražilice isti će putem linka doći i do Vaše. Znači kad tražilice budu provjeravali tu stranicu na kojoj se nalazi vaš link, preko njega doći će i do vaše stranice. Neki od direktorija su:

Za prve rezultate potrebno je čekati od nekoliko tjedana pa do nekoliko mjeseci.

3 Comments

  1. Davor says:

    Kao prvo upisivanjem stranice u Google formu donjeti će više štete nego koristi, ovi domaći direktoriji neće uopće pomoći indeksiranju stranice, a za prve rezultate treba pričekati 24 sata nekada i priije.

  2. mirel says:

    zelim napraviti msn starnicu

  3. zvonko says:

    Moja web stranica nalazi se obično na 10 do 12 stranici google.de molim da mi se javi netko tko mi može pomoći da se moja web stranica pomakne na google.de barem na 2 ili 3 stranicu.

Leave a comment