Proxy osnove

Sigurno ste mnogo puta čuli pojam proxy-a, ili se čak vrlo često susrećete s njim, a da neznate čemu ustvari on služi i što radi. U sljedećih par rečenica će Vam biti jasniji sam pojam proxy-a i zašto ga trebamo.

Published
Categorized as Mreža Tagged

Port Forward Thomson SpeedTouch ST780

U ovom tutorijalu objasnit ću kako možete “otvoriti” port, odnosno napraviti Port Forward ukoliko imate router Thomson SpeedTouch ST780 iz T-com ponude.

Učestalo pucanje ADSL veze modem-server Ethernet WLAN

Modem je spojen putem Ethernet porta ili WLAN-a na računalo i događa vam se da DSL konekcija puca svakih 2-3 ili recimo 10 minuta što se konstantno ponavlja znači da nešto nije uredu s uređajem, vezom ili vašim računalom…

Published
Categorized as Mreža Tagged

Bežična zaštita – WLAN sigurnosne postavke općenito

Imate aDSL bežični modem i potrošnja Internet prometa (naravno ako nemate Flat i plaćate po potrošenom prometu) Vam se čini većom no što bi trebala biti. Povremeno se dogodi da je Internet toliko spor da vam se otvaranje jedne obične web stranice čini kao cijela vječnost u usporedbi sa brzinom aDSL-a koju imate. Problem može… Continue reading Bežična zaštita – WLAN sigurnosne postavke općenito

ADSL greška 769 Ethernet Windows XP eng

Velik broj novih korisnika koji tek otkrivaju čari Interneta ima problema s greškom 769 The specified destination is not reachable. Problem je što prilikom prekidanja veze s Internetom se isključite lokalnu mrežu umjesto aDSL Broadband konekcije.

Published
Categorized as Mreža Tagged