D-link G684T backup i restore

Konfigurirali ste D-link G684T i podesili sigurnosne WLAN bežične postavke za što vam je bilo potrebno 30-ak minuta, ako ste morali tutorijale pratiti od početka do kraja. Naravno nekome i manje ovisno o tome koliko je predznanje već imao. Ono što vam preporučam je da svakako napravite backup postavki koje ste prethodno podesili u slučaju potrebe za resetiranjem u 2 minute možete imati router konfiguriran kao i prije.

D-link G684T je specifičan po tome što nema tipku za gašenje/paljenje, već jednostavnim spajanjem na strujni adaper se modem pali, odnosno od spajanjem gasi. To i nije neki veliki problem, osim praktičnosti, no problem nastaje ukoliko se ne napravi softverski reboot routera, jer isključivanjem strujnog adapera ili nestankom struje se brišu sve postavke modema nakon kojih “Save and Reboot” (4) nije napravljen. Osim kod konfiguracije putem Wizarda. Upravo iz tog razloga preporučam da ovaj tutorijal pročitate do kraja i isto napravite sa svojim modemom.

Otvorite Internet preglednik (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera,…) i u adresno polje upišite 192.168.1.1, nakon čega vam se otvori forma za unos podataka za pristup konfiguratoru routera i kliknete na Login

  • User: admin
  • Password: 0000

U gornjem izborniku kliknite na Tools pa u lijevom kliknie na System, nakon čega se otvara System Settings u kojem možete sve postavke routera spremiti u obliku jedne datoteke na vaše računalo (1) i kasnije umjesto ponovne konfiguracije i gubljenja vremena jednostavnim klikom odabrati (2) i “učitati” u router (3)

Save and Reboot (4) sprema sve postavke i rebota router , klikom na Restore (5) vraćate postavke modema na tvorničke, dok Restart AP (6) resetira Wireless LAN

D-link G684T backup i restore postavki konfiguratora

By Ivan Mišić

Person in love with the new technologies that brings completely new way of doing business :-)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *