Category: Programiranje

HTML5 tutorijali

0

Bilo da ste početnik ili napredniji HTML5 koder (programer) pogledajte kolekciju nekoliko kvalitetnih izvora s HTML5 tutorijalima.

CSS3 zaobljeni rubovi, sjena, gradijent

1

Svi mi na webu imamo hrpu elemenata koji su smješteni u raznim boxovima – modulima za što nam CSS3 pruža malo više slobode u dizajnu. Neki od svojstava koje možete koristiti su zaobljeni rubovi, sjena, gradijent …

Drupal vodič za početnike

0

Drupal is a popular open source content management system. With its powerful and advanced features, you can build complex websites with ease, compared to building them from scratch. With the support of a huge community and a big number of available modules, no wonder Drupal is a system you keep hearing about over and over […]

Ubrzajte učitavanje i uštedite bandwidth koristeći CSS Sprites

3

Kao vlasniku Internet stranice, a i posjetitelju mnogih drugih najgore iskustvo predstavljaju duga učitavanja. Naravno to ne predstavlja problem nekom tko ima dedicirani hosting, dok za nas ostale na dijeljenima jedino što preostaje pribjeći raznim metodama optimizacije, a jedna od njih je i CSS sprites.

DRY, konstante i trikovi u slučaju PHP-a

1

Don’t Repeat Yourself (DRY) kako je i opisano na samoj Wikipediji predstavlja načelo razvoja softvera čiji je krajnji cilj smanjenje ponavljanja informacija, odnosno u ovom slučaju PHP koda. Kao i u svemu što radimo uvijek nam je želja posao pojednostaviti što je više moguće, pa samim tim i olakšati.