Skype instalacija – konfiguracija – korištenje

Tutorijal kako instalirati, konfigurirati, odnosno koristiti Skype za glasovne i video pozive koji su unutar Skype VoIP mreže potpuno besplatni.

Sam program pogotovo nakon nove verzije 4 ima puno jednostavnije i preglednije sučelje za korištenje. Kao i ranije verzije nudi mogućnost glasovnih i video poziva koji su unutar Skype mreže besplatni, chat, prijenos datoteka. Naravno moguće je pozivati druge države u nepokretnoj i mobilnoj mreži što se dodatno plaća no u odnosu na cijenu impulsa kod naših operatora, znatno je jeftiniji.

Sa Skype-om možete koristiti posebno napravljene telefone koji se spajaju na vaš PC ili jednostavno kombinaciju web kamere s mikrofonom. Sama komunikacija je enkriptirana što omogućuje privatnost vaših razgovora, no postoje vlade određenih država koje zahtijevaju pristup, tj. mogućnost prisluškivanja kao što već rade u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, ali to im za sada nije pošlo za rukom.

Većina prijenosnih računala već posjeduje ugrađeni mikrofon, dok neki noviji i bolje opremljeni imaju čak integriranu web kameru. No za one koji to nemaju investicija i nije tako velika, jer već za 50 kn pa na više mogu kupiti pristojnu web kameru. Pitanje je samo koju kvalitetu videa, odnosno dizajn web kamere želite, jer većina ipak pazi da im kamera bude estetski dodatak.

Ono što vam moram napomenuti je da za ispravan rad je potrebno imati „širokopojasni“ pristup internetu, znači aDSL ili kablovski pristup, UMTS ako je signal dobar. No ono na što morate pripaziti je potrošnja prometa, ako nemate flat, jer prijenos zvuka i slike nije zanemariv i bilo bi dobro da pripazite na taj dio, poziv sam po sebi možda je besplatan ali prijenos podataka je tu. Znači ako imate nekoga u s kim planirate često razgovarati bilo bi dobro prvi mjesec prekontrolirati račun i ako se ispostavi da je potrošnja prometa u nekom od paketa koji nemaju flat velika, možda vam je bolje uzeti flat ili neki veći paket.

1. korak instalacija

Prvo što morate napraviti je skinuti instalacijsku datoteku s Interneta http://www.skype.com/ što vam je prikazano na slici niže (nadam se da nisu promijenili dizajn stranice)

Skype službene stranice za download

Nakon toga pokrenite instalacijsku datoteku i ako vam se otvori dijaloški okvir kao na slici niže ili nekakvo upozorenje kliknite na Run (Pokreni).

Skype pokretanje instalaciskog paketa

U verziji prema kojoj sam radio upute nije postojao Hrvatski (Croatian) i ja sam radio instalaciju za engleski jezik, ali vi svakako to možete provjeriti pod Set your language i odabrati željeni jezik, dok pod Options možete podesiti dodatne postavke instalacije.

Skype postavke instalacije

Možete primijeniti putanju instalacije, akcije vezano uz ikonicu na radnoj površini, razne pluginove, a za pokretanje instalacije kliknite na I agree – install

Skype dodatne postavke instalacije

Proces instalacije.

Skype početak instalacije

Završetak instalacije.

Skype završetak instalacije

2. korak registracija Skype računa

 • Full name – upisujete ime i prezime što nije obavezno
 • Create Skype Name – željeno Skype ime
 • Password – željena lozinka
 • Repeat password – samo ponovite željenu lozinku

Ako želite pročitajte sve navedeno i stavite kvačicu po Yes, I have read I accept, nakon čega je potrebno kliknuti na Next.

Skype registracija korisničkog računa

 • Email – upišite vašu email adresu
 • Country/region – odaberite Croatia, ako već nije
 • City – upišite naziv vašeg mjesta

Svi ovi prethodno uneseni podaci će pomoći nekom prilikom pretrage kontakata u Skype imeniku.

Kliknite na Sign in.

Skype kreiranje korisničkog računa

Kreiranje Skype računa.

Kreiranje Skype računa

Obzirom da Skype user koji sam odabrao već postoji, ponuđeno mi je nekoliko slobodnih ili polje za unos nekog drugog željenog, jer ne mogu postojati 2 ista. Opet je potrebno kliknuti na Sign in.

Odabir slobodnog Skype naziva

3. korak konfiguracija

Nakon uspješne registracije otvara vam se prozor dobrodošlice. Prva sličica vodi do dijela koji vas upoznaje s mogućnostima Skype aplikacije, no mi ćemo preći na drugu (ona u sredini) kako biste provjerili dali vam radi mikrofon, zvučnici, odnosno kamera.

Skype testiranje uređaja

Prvi korak je provjera rada zvučnika, slušalica, odnosno slušalice telefona ako imate VOIP USB telefon. Kliknite na Test speakers.

Testiranje zvučnika, slušalica, telefona

Zatim na zeleni krug gdje piše Press Me i ako pritiskom na njega je počelo nešto svirati znači da radi. Ukoliko možda ne čujete zvuk provjerite da nemate više zvučnih kartica instaliranih na računalu, što se vidi u padajućem izborniku s desne strane gdje odaberite nešto drugo s popisa ako postoji i ponovite postupak testiranja, ali ako ne radi, provjerite:

 • dali su zvučnici, slušalice, telefon upaljeni
 • dali su ispravno spojeni
 • dali su pojačani
 • dali je zvučna kartica instalirana
 • ako ne znate kako potražite nečiju pomoć :-(

Testiranje zvučnika slušalica

Ako radi jednostavno kliknite Yes i idemo dalje.

Zvučnici uspješno testirani za Skype

Ako je test zvučnika, slušalica, telefona prošao dobro slijedeći korak je testiranje mikrofona. On može biti ugrađen u samu kameru, prijenosno računalo, slušalicu telefona, može biti zasebno kao poseban uređaj spojen na računalo… za testiranje kliknite na Test Microphone.

Testiranje mikrofona za Skype

Počnite pričati nešto i ako vodoravni indikator mijenja broj zelenih kvadratića, znači da mikrofon uredno radi i kliknite na Yes, a ako ne isto provjerite da nema više uređaja u padajućem izborniku i ponovite test za sve dok jedan ne bude radio, odnosno ako ne pomaže provjerite:

 • dali je mikrofon, kamera, slušalice, telefon ispravno spojeni
 • dali su uključeni
 • dali su pojačani
 • instalirani
 • ako ništa ne pomaže potražite pomoć :-(

Testiranje mikrofona za Skype

Ako su oba prethodna testa prošla uredno još preostaje testirati video klikom na Test Video, naravno za one koji imaju web kameru, dok oni samo sa mikrofonom mogu odmah kliknuti na Make a test call i preskočiti par sličica.

Testiranje video poziva za Skype

Ako je kamera uspješno instalirana i spojena na računalo u vrlo kratkom vremenu biste trebali vidjeti live streaming s kamere, odnosno zeleni kružić koji potvrđuje da je sve radi. Vama samo preostaje kliknuti na Done.

Test videa za Skype uspješan

Nakon uspješno testa preostaje napraviti i testni poziv što radite jednostavnim klikom na Make a test call.

Prvi testni Skype poziv

Ovo što vidite na slici niže je pojednostavljeni prikaz onoga kako će vam zapravo sučelje Skypa biti. S lijeve strane vidljiv je jedan testni kontakt kojeg označite jednim klikom lijevom tipkom miša nakon čega kliknite na zelenu ikonu Call.

Pozivanje testnog Skype korisnika

Sam testni poziv zbog velikog broja korisnika ponekad neće raditi, odnosno biti će zauzeto ili jednostavno može potrajati nekoliko minuta. No ono što se na ovom koraku događa je da nakon što se poziv uspostavi, ženski glas na engleskom jeziku vas zamoli da kažete nešto u mikrofon nakon zvučnog signala, što će vam automatski biti reproducirano natrag za 10-ak sekundi. Prekidanje poziva radite klikom na crveni gumb End call.

Uspostava testnog Skype poziva

Ako je sve prošlo uredu možete započeti s pretragom prijatelja u Skype imeniku klikom na Find friends.

Pretraga Skype prijatelja

Ako već posjedujete listu kontakata u nekom od nabrojanih aplikacija stavite kvačicu, upišite login korisničke podatke ukoliko se to traži od vas, kliknite na Search email contacts i Skype će sam pretražiti svoju bazu na temelju vašeg imenika. Dok možete i sami ručno pretraživati po imenu i prezimenu, Skype nazivu ili email adresi i kliknite na Search Skype directory.

Odabri načina pretrage Skype prijatelja

Otvara vam se novi dijaloški okvir u kojem ćete vidjeti izlistane sve kontakte koji odgovaraju kriteriju pretrage. Dodavanje u vašu listu kontakata radite klikom na Add contact. Samu pretragu možete zasutaviti ako ste ugledali traženi kontakt klikom na Stop search i nastaviti tražiti sa drugim parametrom.

Pretraživanje Skype kontakata

Proces dodavanja kontakta zahtjeva njegovu potvrdu/odobrenje stoga možete napisati i nekakvu poruku kako bi ta osoba znala o kome se radi, no u svakom slučaju kliknite na Send.

dodavanje Skype kontakta i poruka

Potvrdni okvir dodavanja kontakta na listu koji možete zatvoriti klikom na Close i nastaviti dodavanje novih kontakata klikom na Add more contacts.

Dodavanje još Skype kontakata

Za početak korištenja Skype aplikacije možete isključiti dobrodošlicu tako što uklonite kvačicu i kliknete na ikonu za početak.

Početak korištenja Skype aplikacije

Kada je upaljen Skype možete vidjeti u system trayu dolje desno kod sata. Ovisno o statusu takva će biti i ikonica, sada je zelene boje jer je Skype online. Možete ga pokrenuti dvostrukim klikom lijevom tipkom miša ili uz pomoć prečice na radnoj površini odnosno u start izborniku.

Skype u system trayu

4. korak korištenje

Statusi, koji vrijede za vas i za vaše kontakte, a vidljivi su vama u system trayu dolje desno, a za kontakte s njihove lijeve strane u Skype imeniku:

Skype onlineOnline – kontakt je online, spojen an Skype i dostupan
Skype awayAway – kontakt je online, spojen na Skype, ali je računalo neaktivno, znači nitko već duže vrijeme ništa ne radi na njemu
Skype do not disturbDo Not Disturb – kontakt ne želi da ga se smeta
Skype offline invisibleInvisible – ne vidljiv, znači online je ali vam se prikazuje kao da je offline, tj da Skype nije upaljen
Skype offline invisibleOffline – znači da je Skype ugašen

Na ovom koraku pred vama bi trebao biti otvoren Skype prozor u kojem vidite vaše kontakte (Contacts), možete dodavati nove klikom na New i još puno toga o čemu ću u kasnijim tutorijalima. Ono što morate napraviti, prije pozivanja ili chatanja je da označite kontakt. Kontaktni koji imaju mogućnost video poziva pokraj Call za glasovni imat će i Video Call za video poziv.

Skype sučelje

228 Comments

 1. Darija napisao:

  Ivane,
  Najljepša ti hvala.
  Darija Plevnik

 2. Muhamed Kavaz napisao:

  Ivane! Zaista, puno hvala!

 3. Hus napisao:

  imam jedno pitanje?
  zanima me jeli taj skype besplatan ili se nešto plaća…..

 4. ivana napisao:

  JEL MOGU OTVORIT DVA SKYPA NA DVA RAZLICITA IMENA…JEL IMA KAKVIH KOMPLIKACIJA?

 5. suzana napisao:

  kako da instaliram skype me iconu?

 6. ivana napisao:

  Hvala

 7. ivana napisao:

  Kad instaliram odmah me prebaci na skyp koji vec imam otvoren da upisem lozinku …ne uspjevam zavrsit instalaciju novog skypa?

 8. Adnii napisao:

  Zasto ne mogu da skinem skype?

 9. Nerka napisao:

  za mene početnika pravo dobro objašnjeno,hvala….javim se kad instaliram

 10. Nerka napisao:

  jesam HVALA!!!!

 11. Sanja.L napisao:

  Da, isto pitanje i od mene, kako da ukljucim “Skype Me” status?? Imam : Online, Away, Do Not Disturb, Invisible i Offline, a secam se da sam na staroj verziji Skype-a imala i Skype Me, medjutim na ovom novom ne mogu da nadjem taj status. Da li uposte postoji ili je ukinut?

 12. djole napisao:

  kako da vidim nekog kad je inisible

  • Ivan Mišić napisao:

   Pošaljete korisniku poruku preko chata i ako ne dobijete poruku “message cannot be delivered” znači da je korisnik online, ali u statusu INVISIBLE

 13. nada.zmire napisao:

  Molim pomoć-kako otkazati drugu adresu-2 puta otvorenu i kako spriječiti da me pronađu oni kojima ne želim dati kontakt. Hvala

 14. Ivana napisao:

  Danas sam instalirala novu verziju 4.1 skype, ali mi se više sviđa starija verzija.Kako je mogu vratiti? Hvala

  • Ivan Mišić napisao:

   Deinstalirate postojeću verziju i skinite s interneta željenu pa instalirate. Ako to niste nikada radili najbolje pozovite nekoga tko je da vam pokaže kako se to radi i riješi problem :-)

 15. Željka napisao:

  Molim za pomoć.
  Prošle sam godine u kolovozu svom prijatelju putem Diners carda uplatila za Skype 10,00€, no oni su mi 05.01.2010. sami uplatili 30,00€ na račun mog prijatelja, a mene teretili na Dinersu. Znate li kako to zaustaviti???
  Unaprijed hvala!

  • Ivan Mišić napisao:

   Nisam shvatio dali se radi o naplati te prošlogodišnje uplate ili je 05.01 izvršena nova? No u svakom slučaju obratite se Skype podršci, osim ako netko nije znao vaše korisničke podatke pa sam izvršio uplatu???

 16. blobb napisao:

  + svaka čast, odličan tutorijal :-)

 17. snjeza napisao:

  kupila sam video kameru MSI ali kada instaliram cd ona ne funkcionise za skyp..kazu mi da moram skinuti sa interneta program da bih mogla imati video poziv…molim za pomoc

  • Ivan Mišić napisao:

   Da bi ispravno radila moraju biti instalirani “driveri” upravljački programi web kamene i kasnije podešen skype ukoliko nije automatski prepoznao kameru. Ako ne razumijete o čemu se radi najbolje je da potražite pomoć nekog tko može doći kod vas i taj problem riješiti, prijatelj, poznanik…

 18. miso napisao:

  kad se pokusam spojiti na skype izbaci me i kaze da nemam pristup internetu. u cemu je problem??

 19. Azra napisao:

  Kako i gdje uplatiti za Skype??????

 20. skype napisao:

  Instalirao sam skype, i registrirao skype ime, ali kad se želim logirati javlja da je problem u serveru, dakle ne mogu pokrenuti aplikaciju? Pomozite

 21. tomo napisao:

  Skype sam instalirao, ali javlja se problem: pri ‘singin in’, ne povezuje me.
  Molim pomoć

  • Ivan Mišić napisao:

   @tomo Jeste se registrirali? dali javi kakvu grešku ili nešto slično, ako može malo više informacija o tome što se točno događa :-)

 22. Ivana napisao:

  Kako se zvala starija verzija skypa , prije ove 4.1. verzije?

 23. gornjaslatina napisao:

  Ivane ,interesuje me, na koji nacin promjeniti ime skaypa?

 24. DRAGAN napisao:

  Mislim na naziv gornjaslatina.

  • Ivan Mišić napisao:

   Jedini način je da se ponovno registrirate i onda svojim kontaktima javite novi user, promjena već postojećeg koliko znam nije moguća.

 25. Sulejman napisao:

  Molim pomoć! Instalirao sam skype 4,1 verziju ali nikako da mi proradi mikrofon. Nije do mikrofona probao sam 3 nova i ni jedan ne reaguje.

  • Ivan Mišić napisao:

   Možda je u postavkama Windowsa stavljen na mute. Koje windowse imate?

 26. kristina jakovina napisao:

  mmm zaboravila sam si lozinku

 27. slavka napisao:

  kako da izbrisem tekst koji kucam prilikom dopisivanja na skypu,hvala

  • Ivan Mišić napisao:

   lijevo od kursora (pokazivača) se briše sa tipkom “backspace“, a desno sa tipkom “Delete” (Del)

 28. banehand napisao:

  ivane,nekada davno sam izbrisao jedan kontakt,promenio sam lap top pa ulazak u conversation ne pomaze da je vratim a tako bih voleo,i postoji li opcija da i ako ja vratim na listu,a bez da joj ponovo saljem kontakt za prihvatanje,ja vidim nju a ona mene ne na listi.hvala unapred

 29. banehand napisao:

  ivane,mozes li mi pomoci u vezi vracanja kontakta na skajp,jos cekam odgovor.pitanje pogledati pod sifrom”banehand”,hvala unapred.

  • Ivan Mišić napisao:

   Isprika na kašnjenju, mora da sam slučajno preskočio komentar.
   Moram priznati da me malo zbunio upit, jer prvo ste osobu uklonili s liste, a kasnije ju vidite, dok ona vas ne i konverzacija ne prolazi. Po svemu tome pretpostavljam da je s njene strane možda aktivirana blokada vašeg Skype računa za što je potreba intervencija te osobe. Evo što skype kaže o blokadi

 30. Renato napisao:

  Ivane,svaka cast na tutorijalu.Svake pohvale.Moje pitanje je vezano za pozive u druge zemlje,znaci Unlimited World.Mozes li kratko objasniti kako to funkcionira???

  • Ivan Mišić napisao:

   Koliko znam radi se o “neograničenim” pozivima prema fiksnoj mreži određenih država. Razlog navodnika kod neograničenim je iz razloga što postoji “Fair Usage Policy” koja ograničava količinu uključenih minuta na mjesečnoj bazi, broj poziva na dnevnoj, odnosno MAX sati dnevno. Svakako dobra opcija za nekog tko puno zove inozemstvo i putuje naravno (u okviru nabrojanih država).

 31. banehand napisao:

  ivane,primi te VI moje izvinjenje na losem objasnjenju.ja sam nju sklonio sa liste,a sada je zelim vratiti ali ne zelim da joj saljem ponovni zahtev.da li postoji opcija da je pronadjem negde u arhivi ili na nekoj drugoj opciji i da je ponovno vratim.kontakte koje sam ranije brisao sam uspevao da pronadjem u “recicle bin”,ali sam u medjuvremenu kupio nov lap top,tako da ulazak u “recicle bin” i “conversation” ne daju rezultata,takodje sam hteo znati,da li i ako uspem da je vratim na listu,postoji opcija da ja nju vidim da je konektovana a ona mene da ne vidi,posto iz pouzdanih izvora znam da ona mene nije izbrisala sa kontakta vec samo ja nju,nadam se da sam ovaj put bio malo jasniji,pozdrav i unapred HVALA!

  • Ivan Mišić napisao:

   Nažalost koliko znam da ne postoji uklonjeni kontakti se moraju ponovno dodati slanjem zahtjeva, osim ako niste radili backup :-( a status koji postavite vidljiv je prema svim vašim kontaktima, znači ne možete ga sakriti samo za jednog. Znači nema špijunaže :-)

 32. Aleksandar napisao:

  Molim vas za pomoc… Kako da vidim sobu u koju me jedan kolega dodao… Naime, ne znam kako da udjem u tu sobu i komuniciram sa ostalim clanovima iste… Unaprijed hvala…

  • Ivan Mišić napisao:

   Koju verziju Skypa imate? Chat u koji ste pozvani je vidljiv pod tabom “Conversations” za verziju 4, dok za starije se ne sjećam. No u svakom slučaju potražite riječi “Chat” ili “Conversations”.

 33. kako znati tko je on line napisao:

  molim vas , da li mogu znati tko je uključen trenutno na vezi skypa iako ga nisam dodala u svoje kontakte??? Puno hvala na odgovoru…

  • Ivan Mišić napisao:

   Da ako je ta osoba omogućila dijeljenje svog statusa sa onima koji nisu u njenim kontaktima i to na način da kod tražilice pod stupcem “profile” liknete na za više informacija o kontaktu.

 34. dopisivanje napisao:

  super ste objasnio razgovor a kako da se dopisujem sa skypom ?

  • Ivan Mišić napisao:

   Ovisno o verziji skype programa chat ili IM se pokreće klikom na prepoznatljivu sličicu koja je smještena negdje u prozoru nakon što kliknete na neki kontakt (ili desnim klikom na kontakt) nakon toga tipkate poruku u polje gdje bi trebalo pisati nešto tipa “Type a message…”

 35. Joja napisao:

  Lijep pozdrav svima!

  Ovako, koristim skype već dugo vremena, no međutim, danas mi se pojavio problem, neće bi pisati slova č, ć, ž, đ čak i slovo z zamjeni sa y… :/
  greška je samo u skype-u, pošto u svim ostalim programima mogu pisati slova s kvačicama…

  • Ivan Mišić napisao:

   Da niste mijenjali nešto oko jezičnih postavki za Skype? Pokušajte ga reinstalirati.

 36. uplata nije legla napisao:

  Gospodine Misić.Moze li jedno objasnjenjea to je:uplatio sam 10 eura za skype jucer 29.03.2010. u raiffeisen banci na moj konto ali mi nije leglo na skype pa me interesira kako vidit i kontaktirat skype za provjeru.Nov sam pa neznam.Hvala na odgovoru.Pozdrav.

  • Ivan Mišić napisao:

   Iskreno ne bih znao, nisam do sada kupovao skype kredit, no pokušajte se ulogirati na skype korisničke stranice i provjeriti dali je vidljiva uplata. Moguće je da će transakcija biti odrađena danas ili u narednih par dana. Ništa čudno za banke, nekoliko dana im je potrebno za transakcije unutar HR, a kamoli za inozemstvo.

 37. Luca napisao:

  ima li skype virusa?

  • Ivan Mišić napisao:

   Skype sam po sebi ne bi trebao imati, no mogući su sigurnosni propusti u samom kodu Skype-a putem kojih se određeni virusi ili zlonamjerni programi mogu širiti na vaše računalo. Naravno takve stvari su moguće i događaju se kod gotovo svih aplikacija na računalu.

 38. Omaze napisao:

  Ivane..molim te kako da obrisem razgovore koje sam imao sa nekim osobama..ili ti chat history..kako se to brise..ako mi mozes napisat korak po korak..
  verzija je zadnja..hvala

  • Ivan Mišić napisao:

   Kliknite na Tools / Options / IM & SMS / IM settings / Show dvanced options nakon čega ćete vidjeti gumb Clear history

 39. marija napisao:

  ja sam zaboravila pasvord sta sad da radim a kad udjem na FORGOT YOUR PASVORD e-mail mi ne prihvata!

 40. marija napisao:

  napravila :)bez pomoci

 41. AWEY napisao:

  Gospodine Misic, sta treba da se uradi ako me sagovornik na skypu ne cuje ja njega cujem a ja imam oznaku AWEY. treba li ponovo instalirati skype? Hvala.

  • Ivan Mišić napisao:

   Možda niste podesili mikrofon, za verziju Skypa 4 kliknete na Tools / Options pa s lijeve strane pod General / Audio settings provjerite koliko stavki imate u padajućem izborniku za microphone. Ako ih je više promijenite na drugu vrijednost i pokušajte nešto reći u mikrofon i pratite dali što pokazuje indikator odmah ispod padajućeg. Isto tako moguće je da ste u postavkama zvuka microphone stavili na “Mute”.

 42. Jelena napisao:

  Kako da napravim lozinku za skyp? Jer nece da prihvati lozinku koju koristim za Facebook!!!

  • Ivan Mišić napisao:

   Jesi koristila Skype, odnosno imaš li korisničke podatke za njega, ako ne moraš se prvo registrirati. Prođi cijeli tutorijal od početka sve piše. Pozdrav

 43. Jelena napisao:

  SVE SAM JA TO PROČITALA SKINULA SAM SKYPE,SA INTERNETA I POKUSALA SAM DA SE REGISTRUJEM,ALI MI SVAKI PUT KAŽE DA LOZINKA NIJE ISPRAVNA,A E-MAIL ADRESA JESTE..

  • Ivan Mišić napisao:

   Kod registracije birate proizvoljno skyp username, lozinku, a e-mail upisujete postojeći koji koristite. U oba polja password i repeat password morate upisati isto.

 44. Marko napisao:

  Poštovanje Ivane!

  Čudno mi je to da cijena za većinu zemalja Europe i Svijeta stoji 0.017 Eur + Mwst, ukupno 0.02 Eur, a meni za manje od prve minute skine čak 0.06 Eur( sa Mwst), ako pričam dvije minute onda skine ukupno za obe 0.07 Eur( sa Mwst), znači 0.035 Eur/min.(sa Mwst)!

  Da li to znači da tek onda od treće minute skida naznačenih 0.017 + Mwst, ukupno 0.02 Eur?

  Zvao sam Belgiju 15 min, uredno skinuto 0.02 Eur po minuti, ali kad sam zvao isti broj u Belgiji nešto manje od 2 minute tad je cijena već bila 0.035 Eur/min, zvao sam i brojeve u Njemačkoj i USA, sve ispod 1 minute, Skype mi napiše da koštaju pozivi za te zemlje 0.02 Eur (sa Mwst), ali uredno skne 0.06 Eur ako je bilo ispod 1 minute!

  Pisao sam im, ali mi još nisu ništa odgovorili!

  Znaš li ti odgovor na moje muke?

  Hvala!!

  • Ivan Mišić napisao:

   Nažalost ne, morat ćeš pričekati službeni odgovor od njih.

 45. maroje napisao:

  Pozdrav!
  Zanima me šta znači (kad se strelicom dođe na znakić,online,nevidljiv ili zauzet …)last seen pa datum i vrijeme ?

  • Ivan Mišić napisao:

   To je vrijeme kada ste zadnji puta u isto vrijeme bili online sa tim kontaktom.

 46. maroje napisao:

  I da još da pitam kako znati kad je neko online a sakriven je? Opisano je tamo preko chata ali ja to baš slabo razumijem ,pa ako može malo za mene koji nisam baš stručan oko toga , unaprijed zahvaljujem!

  • Ivan Mišić napisao:

   Tako da se toj osobi pošalje poruka putem chata, i ako skype ne vrati upozorenje da je ona offline, znači da je skype upaljen ali je promijenjen status u offline.

 47. snješka napisao:

  Poštovanje gosp.Ivane,imam problema sa mikrofonom,nova sam u ovoj tehnici tek kupila laptop.Bila sam na tools,opcije i mikrofon mi nije namješten volumen dok speakers je,a ne mogu ga ručno namjestit.Molim pomoć,hvala

  • Ivan Mišić napisao:

   Koje windowse imate? (Windows XP, Windows Vista, Windows 7), mikrofon možete uključiti u samom Skype programu, kada pozivate nekog pogledajte negdje oko opcija za pojačavanje zvuka na Skypeu bi se trebala nalaziti sličica mikrofona.

 48. snješka napisao:

  Pozdrav,namjestila san mikrofon na full i napravila test sa ecco sound test service i ne radi.imam windows 7,hvala za ove informacije usput

 49. kokolina napisao:

  Postovani Ivane!!
  Juce sam prikljucila kameru i obavila sve potrebno. Medjutim, moji pozivi su nevidljivi za kontakte, cuju me a ja njih i cujem i vidim.
  Kameru ukljucim kako treba i njima dolazi samo obavestenje da se ja nastojim prikljuciti…tj. stalno je video na ucitavanju, nadam se da me shvatate>
  Mozete li mi dati neku instrukciju sta uraditi??
  Hvala!

  • Ivan Mišić napisao:

   Pokušajte u opcijama Skypea provjeriti dali je kamera dobro podešena Tools / Options / General Settings / Video. Ako ne pomaže probajte reinstalirati drivere kamere.

 50. Kamera napisao:

  Postovani gospodine. Mene interesuje u cemu moze biti problem. Ja kad razgovaram sa sestrom ja nju odlicno cujem i vidim ali ona nevidi nas ali nas cuje. To nije problem samo samnom nego sa bilo kim da razgovara nju svi vide al ona nikoga nemoze da vidi. Dali je to do Skypea,veze,il ma neznam ni ja ako mozete da mi odgovorite unaprijed Hvala.

 51. Stefan napisao:

  Bok Ivane imam problem već duže vremena koristim skajp i neće mi sve to vrijeme zvuk
  ja čujem druge no ne čuju oni mene,nezz u ćčemu je problem postavim mikrofon na unmute i mute call ali ne čuje me ni na jedno ni na drugo.Pliizz stari pšomozi kad uhvatiš vremena,hvala Ivane unaprijed!!!!

  • Ivan Mišić napisao:

   Ako se radi o prijenosnom računalu, većina ih ima mikrofon već ugrađen, pa pokušaj u Audio postavkama kao mikrofon postaviti onaj od kamere (naravno ako ga ona ima, a većina ima). Može biti i da je mikrofon “stišan”, isto se može podesiti u Audio postavkama Skype, programa. Nadam se da će pomoći

 52. Nataša napisao:

  ˇPoštovani Ivane, vidim da imate odgovore na gotovo sva pitanja, pa se nadam da ćete moći i meni da pomognete. Naime, zanima me kako mogu da izbrišem druga imena onih koji su koristili skype sa mog lap topa? Volela bih da ostane samo moje. Pokušala sam da obrišem, pa da instaliram opet, ali instalira mi se već postojeći. Unapred hvala.

  • Ivan Mišić napisao:

   Mislite na korisnička imena u login formi Skype programa?

 53. kimi napisao:

  Pozdrav Ivane!

  Imam problem sto ne mogu da pronadjem opciju da se skype automatski ne loguje na podeseno ime i password…
  Hocu sad da se ulogujem na drugi nalog, ali nece da moze :)
  Vidim na netu da pise da postoji opcija preferences, ali ne mogu ni to da nadjem :)
  Verzija skype je 4.2.0.169
  Hvala

  • Ivan Mišić napisao:

   U vrhu prozora na izborniku kliknite na “Skype” zatim “Sign Out” nakon čega uklonite kvačicu s opcije “Sign me in when Skype starts”.

 54. Sladjana napisao:

  Kako da pronadjem koja mi je lozinka za skype, posto sam je zaboravila jer zelim da se povezem na FB? Da li postoji mogucnost da izbrisem profil na skypeu posto sam instalirala novi Windows pa tako i novi skype? Unapred hvala!!!

  • Ivan Mišić napisao:

   Ako se možete logirati u svoj profil na Skype Internet stranicama istu lozinku koristite i za login u samu aplikaciju? Reset lozinke radite tako da kod pokretanja programa kliknite na link “Forgot your password?” nakon čega se otvara njihova Internet stranica, upišete e-mail adresu koju ste koristili prilikom registracije i na nju ćete dobiti mail s uputama kako promijeniti lozinku.

 55. Milos Jankovic napisao:

  Postovani gospodine Misic;
  Da li imate nekakvo iskustvo sa instalacijom Skype na Windows mobile 6.1

  • Ivan Mišić napisao:

   Nažalost ne, instalirao sam jedino mobilnu inačicu za Symbian OS (Nokia E51) ali vjerujem da ne bi trebao biti problem, nekakav instalacijski čarobnjak mora postojati.

 56. t@s@ napisao:

  EY….JEL’MOŽES MENI DA POMOGNES???MOZDA OVO NEMA NIKAKVE VEZE SA OWOM STRANICOM AL’NEMA WEZE!!!KADA UDJEM NA FACEBOOK,NEMOGU DA UDJEM NA SVOJ PROFIL!!!SAMO PISE”GRESKA”…I….Покушали сте да приступите адреси https://login.facebook.com/login.php?login_attempt=1,

  • Ivan Mišić napisao:

   Nakon što se pokušaš logirati otvori ponovno glavnu stranicu Facebooka (samu domenu) http://www.facebook.com/, jer link koji si ostavila svaki puta otvara formu za unos lozinke. Bez obzira dali si logirana ili ne.

 57. Pedja napisao:

  Kako obrisati (ugasiti) Skype nalog?

 58. Pedja napisao:

  Greškom sam otvorio dva Skype naloga pod istim imenom. E sad, da ne bi bilo zabune, hteo bih jedan da izbrišem, ali ne znam kako??

 59. marieta napisao:

  Molim vas da mi pomoggnete.. Da li se moze ukoliko koristim skype na mobilnom pojavi neka stara konverzacija od prije 6-7 mjeseci ali da na njoj bude noviji datum? U pitanju je starija verzija.

  • Ivan Mišić napisao:

   Moguće je da taj podatak čita negdje iz aplikacije. Ništa nije savršeno.

 60. Dalie napisao:

  Molim vas za točnu informaciju do kad ćemo moći koristiti skype besplatno,za chat i pričanje putem slušalica i kamere. Nešto smo načuli da više ni chat neće biti besplatan. Da li je to istina?

  • Ivan Mišić napisao:

   Ne bih znao, ovo mi je prva informacija, Sumnjam da će ukoliko i budu, naplaćivati chat. A što se tiče video i voice poziva moguće je za pozive u visokoj kvaliteti, pitanje je samo vremena.

 61. kredit napisao:

  htio bih si uplatiti kredit na skype a ne sijecam se kako sam registriran i ne sijecam se pasworda

 62. maroje napisao:

  Molio bih odgovor:obrisao sam povijest razdovora -chata i sad me zanima,da li je obrisano samo kod mene ili i kod sugovornika ?
  Zahvaljujem!

 63. Veko1302 napisao:

  Ljudi, kako da izbrišem ranije ukucavane username-ove. Kad hocu da se logujem, ponudi mi sva korisnička imena koja su ukucavana. Hoću da ih izbrišem…kako?

  Hvala unapred

  • Ivan Mišić napisao:

   Misliš na logiranje na nekoj od Internet stranica? Koji Internet preglednik koristiš (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, …)?

 64. zoran24 napisao:

  Tutorijal mi je pomogao sa svojim savjetima.

  Hvala

 65. djuro605 napisao:

  unapred hvala. imam problem sa pozivima na skipeu.kad me neko pozove sve je ok. medjutim ja nemogu da pozovem dok me ta osoba prva ne pozove.iako je bio onlajn. tek posle njegovog poziva dobijem da je onlajn. ka se neko ukluci na skajp dobije obavestenje u uglu daje onlajn ali u spisku nije.jos jedno hvala

 66. laptop napisao:

  Laptop sa programima od xp-a dugo mu treba da se pokrene kako ga mogu ubrzat hvala na odgovoru !!!!!!

 67. neam tona napisao:

  Postovani gospodine Ivane, imam problem na skype, nemam ton koji obavestava o pristigloj poruci, ulogovanom prijatelju tj nemam ni jedan ton upozoravajuci ton i ako su sve opcije stiklirane i kada hocu da proverim zvuk pojavi mi se obavestenje eror, da li je to do samog programa ili se moze resiti na neki nacin?
  Srdacna pozdrav, unapred hvala na odgovoru
  Dubravka M.

  • Ivan Mišić napisao:

   Iskreno ne bih znao, no probajte ponovno instalirati Skype (prvo možete još jednom provjeriti postavke Skype programa) i ako ne pomaže provjerite dali je zvučna instalirana dobro (ako nije – ne rade zvukovi niti u ostalim aplikacijama reinstalirate i njene drivere)

 68. Hvala na brzom odgovoru napisao:

  Postovani,

  veliko hvala na brzom odgovoru, o tome sam i ja razmisljala, ali sam u pretrazi nasla Vase upustvo, pa reko da se posavetujem ipak :).

  Srdacni pozdravi i puno uspeha u daljem radu
  Dubravka

 69. matej napisao:

  potrebna pomoć pri instaliranju skype

 70. dora napisao:

  molim pomoć

 71. vlatka napisao:

  savršeno, hvala :)
  po prvi puta sam morala nešto sama napraviti -instalirati… bilo me je jako strah, no uz vaše vodstvo bilo je lagano i što je najvažnije uspješno
  hvala

 72. znatizeljna napisao:

  Pitanje: Ako nekog obrisem sa liste a pritom ga ne blokiram, da li on i dalje vidi moj online status i da li moze da mi posalje poruku?

 73. voda napisao:

  ..pri ulasku na skaype traži me Skype name..obzirom da ga on sam pamti..nemoram ga upisivat..
  a ja nebi htjela da ga on pamti..
  (želim da bude tajna moj Skype name)
  zato molim da mi objasnite kako to da podesim.
  Hvala!

  • Ivan Mišić napisao:

   Jedino što možete podesiti je mogućnost da se automatski ne logira, ali nažalost zadnji skype user ostaje vidljiv

 74. mica11 napisao:

  Poštovani!

  Kako obrisati skyp profil? Greškom sam napravila dva (znači imam dva korisnička imena i dvije lozinke), tj. dva puta sam se registrirala.

  Hvala unaprijed !

 75. Mario napisao:

  G. Ivane, možete li reći kolika je količina internet prometa koja se potroši priliko jednog sata video razgovora: 1. kada obje strane imaju uključenu kameru, 2. kada samo jedan strana ima uključenu kameru, 3. kada se obavlja samo razgovor bez videa? Ovisi li to o kvaliteti slike same kamere i može li izvršiti nekakvo podešenje u skype-u da se smanji ta potrošnja?
  Unaprijed hvala.

 76. duspi napisao:

  G. Ivane, možete li reći kolika je količina internet prometa koja se potroši priliko jednog sata video razgovora: 1. kada obje strane imaju uključenu kameru, 2. kada samo jedan strana ima uključenu kameru, 3. kada se obavlja samo razgovor bez videa? Ovisi li to o kvaliteti slike same kamere i može li izvršiti nekakvo podešenje u skype-u da se smanji ta potrošnja?
  Hoće li u tom slučaju biti slabija kvaliteta razgovora?
  Unaprijed hvala.

  • Ivan Mišić napisao:

   Nažalost taj podatak se ne može točno izračunati jer ovisi upravo o kvaliteti slike i zvuka koji se prenose, odnosno sadržaju (nije isto ako su tonovi puni raznovrsnih boja i stalno se razovara ili svira nekakva glazba u pozadini). Po meni najjednostavnije je smanjivanje veličine (kvalitete) videa, u ovom slučaju crno-bijela slika ima najmanju težinu :-) To možeš i kroz postavke Skype aplikacije Tools / Options i negdje su video postavke.

 77. miomao napisao:

  Poštovani Ivane…zanima me da li se može saznati ako nas je netko obrisao sa svog skype-a ili blokirao? i kako ? unaprijed hvala na odgovoru :))

  • Ivan Mišić napisao:

   Koliko znam ne, jedino ako znate da je online a u vasen skype nije

 78. carmen napisao:

  Postovani!
  Zanima me postoji li mogucnost da se poslana poruka izbrise ukoliko je primatelj poruke jos nije dobio jer je offline. Unaprijed hvala na odgovoru!

 79. rok napisao:

  zanima me kad s nekim se dopisivas preko skype kako se mogu obrisat ti razgovori tako da nijedan ne ostane

 80. moja sestricina ima otvoren skype nalog, medjuti posto je morala reinstalirati racunar potpuno je zaboravila koji je email koristila kao i lozinku za svoj skype nalog, pokusao sam preko “skype” sajta, medjutim nisam pronaso odgovor

 81. GOJKO GOJKO napisao:

  IMAM PROBLEM SA SKAJPOM KDA NEKOG POZOVEM ILI MENE POZOVE KAD KLIKNEM DA PRIHVATAM POZIV ON ISPADA I Z RADA ILI ONAJ KOGA ZOVEM KLINE DA PRIHVATA MOJ POZIV ISTO ISPADAM IZ RADA JELI KVAR DO KOMPIJUTERA INTERNETA ILI NEŠTO TREĆE MOLIM POMOĆ

 82. boris napisao:

  Kako da izbrisem jedan svoj nalog,da se ne pojavljuje u pretrazi,tj. da li je to moguce..imam dva naloga,jedan vise ne koristim,ali pravi ljudima zabunu kad me traze..hvala puno unapred i pozdrav..

 83. Ivana napisao:

  koristim skype svaki dan i odjednom evo od jučer neće se uopće pokrenuti, obično se odmah pokrene čim upalim komp. Ne javlja mi nikakvu poruku da nešto ne valja samo čujem iritirajući zvuk kao pad aplikacije.. probala sam ponovo instalirati ista stvar..kako to riješiti?
  hvala

 84. lozinka - promjena ?! napisao:

  kako da promjenim skype paswprd?

 85. skype napisao:

  pozdrav! imam problem sa skajpom… danas sam usao u skajp, pozvao prijatelja i kada sam sve to zavrsio ugasio sam skayp… opisao sam kod prijatelja, bili zajedno na njegovom skaypu i on mi kaze jel si ti ugasio skayp, kazem jesam! a on je prijavljivao kao da sam onlline!!! kada sam dosao kuci video sam da mi je skyp ugasen!!! jedini ja znam moju sifru! tako da niko nije mogao da udje osim mene… mozes li da mi kazes u cemu moze da bude problem!!! unapred puno hvala!!!

 86. Nebitanliik napisao:

  Pozdrav Ivane! Nedavno sam instalirao na svoj kompjuter skype verziju 4.2.Proverio sam nekoliko puta pomocu “zenskog glasa na engleskom” podesavanje mikrofona i slusalica, i sve je ok.
  Medjutim imam problem, nadam se da cete mi pomoci. Kada kontaktiram sa drugom “on mene cuje, ali ja njega ne cujem”, preko slusalica.; posto on ima kameru instaliranu, ja njega vidm. Nadam se da cete mi pomoci, unapre zahvalan.

 87. jelena napisao:

  nije mi jasno ne mogu da instaliram skype ,skinem instalaciju pa onda kliknem na agree i kad se zavrsi nece program da se otvori…

 88. bojan napisao:

  kako da maknem prijatelja sa skypa? da ga uklonim?

 89. danica napisao:

  pozdravm, treba mi pomoc, kada zelim da pozovem nekoga, zvoni normalno, medjutim kada ta osoba treba da se javi meni pise problem with recording device, a sinoc je sve bilo u redu

 90. Ana napisao:

  Ako kupim kameru, da li mi trebaju mikrofon i slusalice..??

  • Ivan Mišić napisao:

   mikrofon ne ako ga kamera ima, a većina ima. slušalice ne ako imaš zvučnike

 91. search for skype users napisao:

  Pozdrav,treba mi pomoć u verziji 5.0,
  naime,nigdje ne mogu da nađem opciju
  “search for skype users”,kao u ranijim verzijama,a ne znam kako drugačije da nađem korisnike po imenu ili mjestu.
  Željko

 92. opoziv poruke napisao:

  može li se opozvati greškom poslata poruka.

 93. Danči napisao:

  Pozdrav, potrebna mi je Vaša pomoć. Skype mi je do sada uredno radio i nije bilo nikakvih problema. Najednom prilikom primanja poziva kad kliknem da prihvati poziv javlja grešku tj.problem kod recording devices. Ništa nije bilo mjenjano u postavkama skypa ili kompjutera. Isto je i kada ja zovem pa osoba s druge strane pokuša prihvatit poziv. Riječ je i o audio i o video pozivu. Ponovo sam instalirala noviju verziju skypa ali javlja istu grešku.Unaprijed zahvaljujem.

  • Ivan Mišić napisao:

   Možda je nešto krivo postavljeno u Control Panel / Sounds / tab Audio / Sound recording i tab Voice / Voice recording. Probaj primijeniti, odnosno odabrati neku vrijednost ukoliko već nije u padajućem izborniku

 94. blazenka53 napisao:

  e ovako sto se tice ovog programa odlican je ….medutim mene zanima da li se mogu ponovo ucitati slike koje su primljene prije god dana ali je to ostalo spremljeno preko chat histtory?pokusavala sam ali valjdas ne moze pa????

  • Ivan Mišić napisao:

   Koje točno slike? što ti je netko poslao putem skype programa ili?

 95. blazenka53 napisao:

  da da koje je poslao preko skypa ???

 96. stefan napisao:

  kako da obrisem kontakt na skajpu korak po korak ako moze?

 97. stefan napisao:

  molim odg na proslo pitanje

 98. obrisati username sa kompa napisao:

  za brisanje ranije ukucavanih username-ova: na svom računalu tamo gdje se traže programi ukucate %appdata%\skype uđete unutra i tamo vidite listu izbrišete mapu koju želite. Kad dođete opet na skype za ulaz taj username je još tamo ali kad se prijavite sa onim username-om kojim želite pa se odlogirate, neće više pokazivati ono što ste prije obrisali, dok se ponovno na taj username opet ne prijavite na skype.

 99. obrisati username sa kompa napisao:

  možda da malo pojasnim znači imamo ivo i marko. želimo obrisati marko a pustiti samo ivo %appdata%\skype brišemo mapu marko logiramo se na skype pod ivo kad izađemo ponudi nam samo ivo marko više nema. nadam se da ste shvatili :) sorry malo sam zakompl.

 100. obrisati napisao:

  obrisati kontakt na skype? možda … klikni desnom tipkom miša na taj kontakt i dolje pri kraju liste piše “remove from contacts” ili možeš blokirati nekog da te više ne može kontaktirati “block this person”

 101. anci.91jovanovic napisao:

  haha

 102. dzenita751 napisao:

  vratila bih stari skype ..pliz

 103. Molim za pomoc! napisao:

  Dragi ljudi,da li mi mozete pomoci i objasniti kako da obrisem stare skype profile koji vise nisu u funkciji. I opet lagano i fino instalirati novi profil koji ce mi sluziti i u buduce,tacnije koji ce zapravo biti moj jedini profil. Unapred Vam hvala!

  • Ivan Mišić napisao:

   Koliko znam ne postoji mogucnost brisanja profia :-( Jedino da kreiras novi a stari vise ne koristis

 104. krajina napisao:

  Koristo sam skype 2 god i nikad nisam imao problema. Medjutim, neki dan kad sam htio da pokrenem skype dobio sam sljedecu poruku-“Skype has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.” Jel mi mozete pomoci? Unapred Vam hvala!

 105. krajina napisao:

  Instalirao sam al opet ista poruka

  • Ivan Mišić napisao:

   Probaj napravit system restore ako si korisnik wibdows xp ili novijeg… progooglaj

 106. skype napisao:

  kako da izbrisem poruke sa skype

 107. krajina napisao:

  Nista. Ima li kakve veze skype sa windows explorerom? Sad mi je i on otkazao. Na internet mogu samo preko mozille

 108. Miroslav napisao:

  Tablica add a contact mi je dosada bila organizirana u stupcima pa sam prilikom pretrage mogao imena sortirati po državama. Sada se to izmjenilo pa mi je ta tablica organizirana u dvije kolone sa po 5 ikona bez mogučnosti sortiranja pasvaku stranu trebam posebno iščitavati. Tako je i u novom video tutorijalu Skype. Kako se mogu vratiti na stari oblik tablice add a contact. Hvala na odgovoru

 109. mladen napisao:

  mozete li nam pojednostavit ovo semu za prikopcavanje sypa za vindow 7?

 110. janja napisao:

  dali mogu da se dopisujem ili cujem i vidim snekim na skypey ko mi nije prijatelj na listi .odgovor hitan unapred hvala

 111. janja napisao:

  hvala

 112. Goks napisao:

  imam neki problem sa skajpom
  kada ga instaliram onda se sve lepo normalno pokrene i kada ga ugasim skroz (znachi ne sing uot nego bash skroz) onda nema shanske da ga ponovo pokrenem.
  ja klikcem na ikonicu ali nece da se pokrene.. ono ko da nishta ni ne pritiskam.. za trenutak se pojavi u procesima i nestane.. nemam pojma shta mu je
  a shto je najzanimljivije nishta ne izbaci nikakav error…

  onda mora o5 uninstall pa instal i stalno tako… dosadilo mi…

 113. Goks napisao:

  Probao i poslednju ver skype i portable isto…nadam se da nije do Service packa?

 114. marko napisao:

  da li neko moze da brise moje poruke u toku chata ili to mogu samo ja?

 115. janja napisao:

  ako moj prijatelj na skajpu ima sifru skajpa nekog ko mu nije prijatelj jel moze da je koristi za dopisivanje i slicno.

 116. janja napisao:

  i da jos da pitam ja kad se dopisujem snekim neznam dal taj sto zna moju sifru moze da prati nas razgovor, i dopisivanje, ,ako mozete na oba pitanja da odgovorite .

  • Ivan Mišić napisao:

   Nisam siguran, ali mislim da ne. Skype sprema konverzaciju lokalno na racunalo

 117. janja napisao:

  ovaj prvi odgovor mi se nije svideo bash, samo mogu reci o ne, ali ipak hvala
  shta se tu moze….

 118. janja napisao:

  sad sam u bedaku, ko izmisli skype

  • Ivan Mišić napisao:

   promjeni lozinku i pazi kome ju daješ :-) ako nije tvoje računalo s kojeg se spajaš nemoj spremati lozinku ili odabirati nikakvu opciju koja nudi pamćenje korisničkih podataka

 119. janja napisao:

  :)

 120. markom1003 napisao:

  kako da isključim skyp?

 121. mia :) napisao:

  imam vec jedan profl na skype kako da napravim drugi na drugo ime ?

  • Ivan Mišić napisao:

   Izlogiraj/odjavi se (sign out) iz Skypea i ponovno registriraj.

 122. janja napisao:

  dala sam svoju fejs sifru samo dvema osobama, da li one istovremeno mogu uci na fejs.

 123. janja napisao:

  pogresno sam se izrazila , htela sam da pitam da li moj prijatelj koji je on line na skajpu moze biti tog momenta na fejsu on line, da se dopisuje ,ma komplikacija uglavnomm to je pitanje. to jest da li se preko skajpa vidi da je neko na fejsu, jer taj moj prijetelj se tog momenta nije samnom dopisivao i samo sam mu ja prijatelj na skajpu, pa se pitam stace na skajpu kad se nedopisujemo, mozda je na fejsu,to me zanima.

 124. janja napisao:

  to jest ako mi prijatelj trenutno nije izlogovan sa skajpa da li ako je na fejsu on line to se momentalno vidi na skajpu.

 125. janja napisao:

  htela bih Vas opet pitati da li moj prijatelj na skajpu pomocu neke opcije na skajpu moze od mene sakriti neke svoje prijatelje, da ih ja ne vidim kod sebe, da ih on ima.Znaci da neke prijatelje koje on dozvolja vidim a koje ne zeli da vidim sakrije pomocu neke opcije.

 126. vlaja napisao:

  sve radi ali kamera na lap topu mi je naopacke kako da je okrenem tj da li moze….

 127. vlaja napisao:

  tj kada pozovem nekoga vidimo se naopacke a i kada udjem u setings isto tako…

  • Ivan Mišić napisao:

   Možda je kamera okrenuta naopako na postolju ili je negdje u postavkama ukljućeno zrcaljenje ili rozacija :-)

 128. video napisao:

  kada razgovaram snekim na skype ja njega cujem ali ne vidim,on mene i cuje i vidi,pregledao drivere

 129. ana napisao:

  dobro vecer, molim vas kako znati da li vas je kontakt izbrisao s svoje kontakt liste?
  i molim vas sta znaci kad je ikona za poziv svijetlo zelena?
  hvala

 130. zdravko napisao:

  Dali se poruke koje posaljes drugoj osobi na racunalo prako skypea naplacuju?

 131. zero uno napisao:

  kako mogu da se obrisu stari mood statusi?

 132. neupucena napisao:

  nigde ne mogu da nadjem opciju menjanja statusa online, away itd na novom skype za android verzija 4.0???

  • Ivan Mišić napisao:

   Zato što postoje samo dva, visible i invisible, a do njih se dođe klikom na malu (okruglu) sličicu profila i onda ispod velike slike se mijenja status.

 133. dejan napisao:

  zasto mi nije aktivirana opcija za slanje video poruka koristim najnoviju verziju

 134. karlo napisao:

  POZZ..Ovako ja imam pitanjce u vezi sa skype-om. Nedavno je tata kupio kamericu sa mikrofonom naravno i sad kad odem na skype i hocu da sa nekim pričam nemože me čuti…ali me vidi dobro samo me ne čuje kad pričam. Što da radim? :)

  • Ivan Mišić napisao:

   Možda je mikrofon stišan ili isključen ili je odabran krivi uređaj kao izvor zvuka. Može se jedan dio odraditi i u Skype aplikaciji pod Alati / Mogućnosti

 135. mina napisao:

  Pozdrav Ivane ako bi mi mogao pomoci.Dok sam chatovala sa jednim prijateljem on je imao podeseno da mu automatski prevodi na engleski ali ja to nigde ne mogu da pronadjem pa ako znas? hvala

 136. pomoc napisao:

  zdravo ivane,citao sam vase savjete i sugestije i mislim da mi vi mozete pomoci.Prije 2 mjeseca sam bio na skypu sa jednom djevojkom koja je snimala taj video eksplicitnog sadrzaja te prijetila da ce to poslati svim mojim fb prijateljima i od tada zivim u strahu jer bi se to pretvorilo u pakao.Blokirao sam je na skajpu jer je nisam znao obrisati.Na fb profilu sam privatnost stavio na maksimum,da niko ne moze gledati moje slike i moje prijatelje ali ona je vec 4,5 linkova prijatelja sacuvala.Da li ja mogu obrisati svoj skajp profil ili da mi vi pomognete da posaljem mail na delete@skype.com te da se samim tim taj video obrise i iz njene arhive.Hvala vam mnogo

 137. ivana napisao:

  Doba dan! Mene zanima ima na skypu otvorenih preko facebook otvorenih 13 računa, želim ih maknuti, molim vas kako želim imati samo jed imam windows 7.Dali mi možete pomoći.
  Hvala!

 138. Ivan napisao:

  Imam skype a yaboravio sam lozinku mejl na koji sam otvorio skajp je deaktiviran nisam ga dugo koristio kako da vratim skayp.

 139. armin napisao:

  zasto mi skajp zaledi uvek kada pricam

 140. ivana napisao:

  dobar dan
  Mene zanima možete li pomoći, kako da izbrišem skype korisnička imena koja su mi prijavljena putem facebooka imam ih 16, moli pomozite, imam widows 7

 141. Srdjan Dikic napisao:

  Postovani, imam novi skype na laptopu…kad zovem nekog ko ima mobilni telefon, slika bude totalna mutna kod mene a kod njega fino vidi mene. A kad zovem nekog ko ima racunar ili laptop slika je super…sta je tu uzrok i lijep pozdrav!

 142. Srdjan Dikic napisao:

  Ma ne…npr necija glava preko mobilnog ima na mene 25komada pa ne mogu fino gledati…to je kada radim na laptopu winxp a imam drugi laptop koji ima win 8.1 bude glatka i jedna glava.Sta je uzrok?

 143. Ranko napisao:

  Molim Vas kako da snimim primljenu glasovnu poruku sa Skypea trazio sam po netu i nisam mogao naci.Hvala unapred i pozdrav.

 144. Blazenka napisao:

  Postovani gospon Misic imam jedno pitanje imala sam skype ali sam ga obrisala , dali postoji mogucnost da se taj isi racun vrati ako postoji kako i na koji nacin? Unaprijed zahvalna

 145. Nikola napisao:

  Postovani gospodine. Nikako nemogu da instaliram Skype na moj kompjuter. Sve uradim kao sto treba i kad krene instaliranje samo mi izbaci ikonicu error at ….neki broj i uvek tako. Unaprijed zahvalan.